Крем для рук "На кожен день"
Не знаєте, з чого розпочати свій шлях у кремоварінні? Спробуйте цей простий рецепт крему для рук. Емульсія на основі гліцерин моностеарату і олівему-1000 достатньо легка у приготуванні і на дотик. Збалансований склад олій (виноградних кісточок, жожоби й нерафінована олія какао) повинен сподобатися Вашій шкірі. Приємний бонус - готовий крем має ніжний аромат шоколаду :). Можна не ароматизувати. Вітамін Е, протеїни пшениці й СО2 екстракт льону - активи. Вітамін Е - антиоксидант, протеїни - живлення і захист, льон - заспокоює і пом'якшує.
ІНГРЕДІЄНТ | В РЕЦЕПТ | ВІДСОТОК | ФАСУВАННЯ | ЦІНА | |
Фаза А | |||||
1 Вітамін Е (токоферола ацетат) | 0,5 г | 1 % | 10 г |
82.70
|
|
2 Олія виноградної кісточки рафінована | 5 г | 10% | 500 мл |
229.10
|
|
3 | 2,5 г | 5 % |
0.00
|
||
4 Гліцерин моностеарат 90% | 1,5 г | 3 % | 50 г |
26.10
|
|
5 Олія жожоба нерафінована | 2,5 г | 5% | 10 мл |
22.90
|
|
6 Емульгатор Олівем-1000 | 1,5 г | 3 % | 25 г |
113.30
|
Фаза В | |||||
1 Ксантанова камедь косметична COSPHADERM® X 34 | 0,3 г | 0,6 % | 10 г |
61.10
|
|
2 Вода деіонізована | 35 г | 70 % | 500 г |
43.80
|
Фаза С | |||||
1 | 0,5 г | 1 % |
0.00
|
||
2 Екстракт СО2 насіння льону | 0,2 г | 0,4 % | 5 г |
55.00
|
|
3 Гідролізований рослинний протеїн (Франція) | 0,5 г | 1 % | 25 г |
102.40
|
Перед початком роботи ознайомтеся з цією статтею:
Гігієна у приготуванні домашньої косметики
Приготування:
Фаза А. Відміряйте олії, вітамін Е, гліцерин моностеарат і олівем-1000.
Фаза В. Відміряйте воду і ксантанову камедь. Ксантан повинен повністю розчинитися у воді, створючи прозорий гель.
Підігрійте обидві фази до температури 70ºС, переконайтеся, що емульгатор повністю розчинився у оліях.
З'єднайте дві фази і збивайте за допомогою міні міксера. Доки суміш гаряча, емульсія буде не дуже однорідною, але з охолодженням крем стане гладеньким, більш щільним.
Фаза С. Коли емульсія вистигне до 40ºС, можна додавати інші інгредієнти: СО2 екстракт льону, протеїни пшениці, консервант. Перед викладанням у тару ще раз все ретельно розмішайте.
Рецепт розрахований на 50 г.