Мило, свічки, домашня косметика - з нами це легко!

Мило, свічки, домашня косметика - з нами це легко!
Режим роботи магазину:
ПН-ПТН:09:00 до 17:00
СУБ:09:00 до 16:00
НД:вихідний
+38 (066) 740 51 81
Товар(ів): 00.00 грн.

Вітамін Е (токоферола ацетат)

В наявності
Модель: ES-2134
82.70 грн.
- +

Вітамін Е (токоферол ацетат)

Вітамін Е або токоферол ацетат є біологічно активним ефіром токоферолу та оцтової кислоти. Утворюється синтетично з рослинної олії, шляхом естеріфікаціі кислоти і метілованого фенолу.

Наш організм засвоює цей вітамін завдяки здоровій і різноманітній дієті, що включає зелені листові овочі, горіхи, іншу зелень, що проросли зернові та інше. Токоферол подібний за своєю хімічною будовою на пігмент зелених рослин – хлорофіл. При авітамінозі лікарі призначають його в дозах біологічно активної харчової добавки, оскільки він є учасником важливих процесів, таких як тканинне дихання, робота мозку, загоєння ран, функціонування нервів і м’язів, стан крові. Він полегшує процес засвоєння білків і жирів. Після вбирання і потрапляння у глибокий шар шкіри перетворюється, завдяки дії ензимів, і проявляє вітамінну активність щодо ненасичених жирних кислот, які беруть участь в побудові ліпідів клітинних мембран. Вітамін Е сприяє цьому процесу, перешкоджаючи окисленню і запобігає утворенню токсичних вільних радикалів, що виникають через негативний вплив ультрафіолету, загазованого повітря, куріння і нездорового способу життя. Е також захищає від окислення вітамін А і сприяє його накопиченню в печінці. Сам він накопичується у жировому шарі тіла.

Оскільки дія цього вітаміну – один з чинників, що затримують старіння організму, а також і шкіри, в косметиці він високо цінується і широко застосовується. Основні якості – антиоксидантні і кондиціонувальні. 

Фізико-хімічні властивості:

  • INCI: Tocopheryl Acetate.
  • Комерційна назва: Вітамін Е.
  • Зовнішній вигляд: прозорий блідо-жовтий в’язкий олійний розчин.
  • Запах: слабкий.
  • Розчинний повністю: в ацетоні, в спирті, в рослинних і в косметичних оліях.
  • Нерозчинний: у воді.
  • pH: 4 – 8.
  • Токсичність: в рекомендованих дозах нетоксичний.
  • Рекомендується вводити: 0,1 – 5%.
  • Взаємодія з іншими компонентами: покращує ефективність інших вітамінів (А, С), поєднується з феруловою кислотою.
  • Стійкість: витримує нагрівання до 170-200 °С, не руйнується під дією кислот і лугів.

Косметичні властивості:

  • антиоксидантна: захищає ліпіди клітин шкіри від окислення під впливом вимушеного УФ-випромінювання і забрудненого навколишнього середовища;
  • допомагає загоєнню ран;
  • має  протизапальну дію;
  • сприяє утриманню вологи;
  • пом’якшує;
  • діє як антивіковий інгредієнт;
  • стимулює активність захисних механізмів шкіри;
  • захищає ліпідний баланс;
  • не дає прогіркнути оліям, чим продовжує термін дії косметичного засобу.

Область застосування:

  • креми, гелі і лосьйони для жирної шкіри;
  • засоби для догляду за ніжною чутливою шкірою;
  • гелі, креми-флюїди для шкіри повік;
  • креми і сироватки, що уповільнюють в’янення шкіри обличчя;
  • зволожувальні і живильні засоби для зневодненої сухої шкіри;
  • косметичні форми для догляду за нормальною шкірою;
  • бальзами для кутикули;
  • відбілювальні креми для шкіри обличчя (зникають пігментні плями та веснянки);
  • сонцезахисні засоби для тіла (обов’язкова присутність);
  • лікувальні шампуні від випадіння волосся;
  • лікувальні і профілактичні креми і мазі для проблемної шкіри;
  • милі (твердому і рідкому, з нуля і з основи), пінках, засобах для вмивання...

Якщо виробник в інструкції до косметичного засобу вказує, що воно для «догляду за шкірою», кількість вітаміну Е в його складі має перевищувати 0,2%. Якщо ж текст містить термінологію: «зміцнює, багатий, спеціальний», то тут вже кількість тільки вітаміну Е має бути 0,6% і не менше, не кажучи вже про інші інгредієнти.

Наші рецепти

Крем «Оксамит» (для шкіри з віковими змінами як маска, а також для жирної як повсякденний нічний крем або знову ж таки як маска;)

Специфічний запах камфори завдяки кориці стає м’якше і солодше, виходить приємний аптекарський аромат.

Не дивлячись на те, що в кремі 24% олій, крем досить легкий. Олівем і арістофлекс дають легку емульсію, яка відмінно вбирається.

ВФ (водна фаза):
65% гідролат кориці
4% гліцерину
0,5% арістофлекс

ОФ (олійна фаза):
12% касторової олії
12% камфорної олії (продається в аптеці)
2% вітаміну Е
3% олівема
0,6% консерванту Шаромікс.

Спосіб приготування:

Відміряти водну фазу і змішати до отримання однорідного гелю. Змішати олійну фазу. Підігріти обидві фази до 75 °С, щоб емульгатор розчинився без залишку. Змішати фази до утворення емульсії, охолодити за допомогою холодної бані, постійно перемішуючи. Додати консервант і перекласти в чисту тару.

Введення вітаміну Е у рецептуру:

  • у креми для догляду за шкірою обличчя від 0,5 до 5%;
  • у молочко для шкіри тіла від 0,5 до 2%;
  • у пінку для ванн, мило від 0,5 до 3%;
  • у сонцезахисні засоби від 1 до 5%;
  • у шампуні для всіх типів шкіри від 0,1 до 5%.

Спосіб введення: в ОФ на самому початку або в активну фазу.

Заходи безпеки підвищена чутливість до важких металів; перед вживанням косметичних засобів з вітаміном Е необхідно зробити алергічну пробу.

Препарат призначений тільки для зовнішнього застосування.

Виробник: Німеччина.

Додати відгук
Схожі товари
Вітаміни А, Е, С, В5 (комплекс)
Вітаміни А, Е, С, В5 (комплекс)

Універсальний вітамінний комплекс, що охоплює всі основні потреби шкіри! Відсоток введення в косметику: 1-5%

- +
35.10 грн.
Купити
Вітаміни А, Е, F (комплекс)
Вітаміни А, Е, F (комплекс)

Готова суміш комплексу вітамінів A, E, F. Водорозчинна. Біологічно активний інгредієнт.

- +
70.40 грн.
Купити
Вітамін Е + С + лецітин (антиоксидантний комплекс)
Вітамін Е + С + лецітин (антиоксидантний комплекс)

Антиоксидантний комплекс на основі натурального вітаміну Е, стабільної форми вітаміну С і лецитину.

- +
34.70 грн.
Купити
  Вітамін Е (токоферола ацетат)
Вітамін Е (токоферола ацетат)

Перешкоджає окисленню і запобігає утворенню токсичних вільних радикалів. Утримує вологу.

- +
82.70 грн.
Купити
Д-пантенол 75% (вітамін В5)
Д-пантенол 75% (вітамін В5)

Д-пантенол (пантенол, вітамін B5) — популярний компонент для догляду за волоссям і нігтями. Активізує протизапальні і захисні властивості.

- +
78.00 грн.
Купити
Вітамин B3 (Ніацинамід)
Вітамин B3 (Ніацинамід)

Вітамін «молодості» для вікової шкіри. Стимулює синтез колагену, вироблення церамидів і ліпідів.

- +
34.10 грн.
Купити