Мило, свічки, домашня косметика - з нами це легко!

Мило, свічки, домашня косметика - з нами це легко!
Режим роботи магазину:
ПН-ПТН:09:00 до 17:00
СУБ:09:00 до 16:00
НД:вихідний
+38 (066) 740 51 81
Товар(ів): 00.00 грн.

Гліцерин моностеарат 90%

В наявності
Модель: ES-1183
24.00 грн.
- +

Гліцерин моностеарат 90%  

Гліцерин моностеарат 90% (ГМС) — це неіоногенний спів-емульгатор, ПАР, косметичний агент, що пом’якшує шкіру і волосся (тобто ліпофільний емолент). Сировина для його виробництва має натуральне походження. Як емульгатор створює прямі емульсії (типу «олія у воді»). Але може бути загущувачем і стабілізатором для зворотних емульсій (типу «вода в олії»).

Завдяки своєму низькому показнику ГЛБ здатний знизити його і у всій косметичній композиції. Також використовується у косметиці як розчинник лецитину і як диспергатор пігментів в оліях.

Виробляється в клітинах організму (в малій кількості) як побічний продукт під час обміну речовин. Виробляється в хімічній промисловості з ефірів гліцерину, стеаринової і пальмітинової кислот. Їх витягують з натуральних жирів і олій (найчастіше пальмової).

Застосовується у виробництві продуктів як харчова добавка, емульгатор і пластифікатор. У фармакопеї – для захисного покриття гігроскопічних порошків і іншого.

INCI: Glycerol monostearate (90%), Stearic acid glycerol monoester.

Синоніми: GMS, Monostearin, Glycerol і т.д. 

Фізико-хімічні властивості

  • Зовнішній вигляд: дрібно гранульований воскоподібний порошок.
  • Колір: слонової кістки.
  • Запах: немає або слабкий, невиражений.
  • Смак: солодкуватий.
  • t плавлення: від 63 до 68ºC (опт.65ºC).
  • ГЛБ: 3,6-4,2.
  • Робочий рН: від 6,8 до 8,2. Не рекомендується підвищувати кислотність рецепта: не додавати до складу кислоти (рН <6) та інші електроліти (солі, підстави рН> 8,2) понад 3% (в сумі). Це знизить стабільність емульсії.
  • Розчиняється в гарячих: мінеральних і базових натуральних оліях (нелетких), етанолі, хлороформі, ацетоні і ефірі.
  • Практично не розчиняється: у воді, але диспергується при додаванні невеликого відсотка мила або іншого ПАР.
  • Токсичність: нетоксичний, нешкідливий.
  • Взаємодія з іншими інгредієнтами: підсилює емульгувальні і стабілізувальні властивості як спів-емульгатора, у сумісності в рецептах з воском, камедями, з Олівем-1000, цетилстеариловим спиртом і т.д.
  • Тип емульсій: пряма і зворотна (як спів-емульгатор).

Косметичні властивості:

  • емульгатор, стабілізатор, диспергатор;
  • сприяє створенню прямих дрібнодисперсних стабільних емульсій;
  • покращує «поглинання» і структуру, «загущує» і надає перламутрового блиску як прямим, так і зворотним емульсіям;
  • проявляє активність як емолент: зволожує шкіру і волосся;
  • робить емульсію більш «рідною» для шкіри і волосся (знижує ГЛБ виробу);
  • сприяє підвищенню пластичності твердих жирів в складі зворотної емульсії;
  • розчиняє лецитин (і інші фосфоліпіди);
  • сприяє створенню суспензій пігмент + олія.

Застосовується гліцерин моностеарат в косметичних виробах в межах від 2 до 10%:

  • очищувальне, зволожувальне молочко для тіла і обличчя, бальзами, кондиціонери для волосся, скраби, муси для обличчя і тіла (спів-емульгатор) – від 3 до 5% (при жирній фазі, включаючи емульгатор 10%);  
  • нічні щільні креми (спів-емульгатор) — від 5 до 10% (при жирній фазі в т.ч. емульгатор 20-25%).  

Спосіб введення: вводиться в жирну фазу, нагрівається разом з оліями і батерами до розплавлення, не вище 65ºС.

Заходи безпеки

Про випадки алергічних реакцій на гліцерин моностеарат 90% в літературі згадки не знайдені, але власникам чутливої шкіри стандартний алерготест не зашкодить.

Зберігати в щільно закритій тарі в сухому прохолодному місці.

Країна-виробник: Малайзія.

Додати відгук
Що можна приготувати з цим товаром
Схожі товари
Канделільський віск
Канделільський віск

У більшості випадків використовується у поєднанні з іншими восками, щоб надати більшу твердість кінцевому продукту.

- +
39.13 грн.
Купити
Емульсійний віск ERCAMULS NF V/FD (аналог Polawax, Полавакс)
Емульсійний віск ERCAMULS NF V/FD (аналог Polawax, Полавакс)

Найпростіший емульгатор — емульсійний віск Полавакс. Для масляних плиточок, бальзамів і масок для волосся, лосьйонів. Самоемульгувальний.

- +
49.50 грн.
Купити
Полісорбат 80
Полісорбат 80

Емульгатор і розчинник жирів, ефірних олій у складі косметичних засобів на водній основі

- +
41.30 грн.
Купити
Гліцерин моностеарат 90%
Гліцерин моностеарат 90%

Емульгатор для новачків! Простий в застосуванні. Не містить подразнювальних добавок і не пошкоджує шкіру, не токсичний.

- +
24.00 грн.
Купити
Емульгатор OlivOil Glutamate
Емульгатор OlivOil Glutamate

Натуральний ламелярний емульгатор рослинного походження, для чутливої і делікатної шкіри.

- +
78.50 грн.
Купити
Карнаубський віск
Карнаубський віск

Вважається одним з найбільш твердих і тугоплавких восків тваринного походження. Гіпоалергенний.

- +
58.50 грн.
Купити