Засіб для миття посуду handmade
Автор: Наталія Ковтун
Хай ваші тарілочки блищать, а ручки — не сохнуть. Пропонуємо Вам скористатись рецептом для приготування засобу для миття посуду "з нуля". Хендмейд продукт, який здивує Вас своєю простотою та екологічністю.
Ми обрали "зелені" рослинні ПАР, ща мають гарні миючі властивості, чудово піняться, при тому не подразнюють шкіру.
Надати розчину потрібну густину допомагають Генапол та цитрат натрію.
Ефірні олії підібрані так, щоб бактерицидні властивості поєднувались із свіжим та приємним ароматом. Розмарин, м'ята та лимон - гармонійне тріо на варті чистоти )
Не забуваємо також про консервант - він обов'язковий для всіх водних продуктів.
Хай господарські справи приносять тільки радість!
ІНГРЕДІЄНТ | В РЕЦЕПТ | ВІДСОТОК | ФАСУВАННЯ | ЦІНА | |
Інгредієнти | |||||
1 Цитрат натрію | 0,5 г | 0,5 % | 50 г |
22.90
|
|
2 Ефірна олія м’яти польової | 2 краплі | 0,2% | 10 мл |
46.50
|
|
3 Консервант Косгард (Cosgard) | 1 г | 1% | 10 мл |
29.00
|
|
4 Вода деіонізована | 75,5 г | 75,5 % | 500 г |
43.80
|
|
5 ПАР сульфат натрія кокосової олії (sodium coco sulfate) вермішель | 10 г | 10 % | 50 г |
32.20
|
|
6 Загущувач для систем ПАР, Genapol LT, (Генапол) | 3 г | 3% | 50 г |
59.90
|
|
7 Кокамідпропілбетаїн 45% | 5 г | 5% | 100 г |
27.00
|
|
8 Ефірна олія лимона | 10 крапель | 0,6% | 5 мл |
21.70
|
|
9 Ефірна олія розмарину іспанського | 3 краплі | 0,2% | 5 мл |
36.10
|
|
10 ПАР децилглюкозид | 3 г | 4% | 50 г |
32.10
|
Рецепт розрахований на 100 г продукту:
Підігрійте воду до 40-45 градусів. В теплій воді всі інгредієнти будуть розчинятися краще і швидше.
Розчиніть цитрат натрію в воді.
Додайте всі ПАР. Будьте обережні! Уникайте вдихання порошку коко сульфату
Ретельно перемішайте до повного розчинення, це може забрати деякий час.
Додайте Genapol. Порада: намагайтесь перемішувати ПАР не дуже інтенсивно, щоб не було багато піни.
Залиште суміш на деякий час, щоб піна осіла.
Коли розчин буде прозорий та однорідний - додайте консервант та ефірні олії. Ви можете помітити, що консервант ще трохи загустить суміш. Акуратно перемішайте і знову залиште, щоб піна осіла.
Готово — тепер можна переливати в чисту тару.