Емульгатор OlivOil Glutamate
Емульгатор OlivOil Glutamate
Емульгатор OlivOil Glutamate — косметичний інгредієнт натурального походження. Застосовується для виготовлення прямих емульсій, типу «олія у воді». Є неіоногенною поверхнево-активною речовиною. Походження — рослинне. Як емульгатор OlivOil Glutamate в розчині здатний створювати міцели.
Він містить унікальний набір кислот. Це жирні кислоти, виділені з оливкової олії і глутамінової кислоти. Вони сприймаються шкірою як близькі. Звідси бережна дію емульгатора. Рекомендується застосовувати для засобів «зеленої», натуральної косметики, засобів для ніжної (в т.ч. дитячої), сухої й чутливої шкіри. Емульгатор OlivOil Glutamate — інгредієнт нового покоління. Його можна назвати «емульгувальною системою».
INCI: Sodium Olivoyl Glutamate (and) Cetearyl Alcohol (and) Glyceryl Stearate (and) Aqua.
Хімічний склад:
- натрій Олівоїл глютамат (ліпо-аміно-кислота в поєднанні з воском оливкової олії) 25-50% - емульгувальна основа;
- цітеаріловий спирт 25-50% – загущувач, стабілізатор з емульгувальними якостями;
- гліцерил стеарат 25-50% - спів-емульгатор, диспергатор, стабілізатор, надає пом’якшувальний, зволожувальний ефект.
Фізичні властивості
- Зовнішній вигляд: воскоподібні тверді кубики.
- Колір: бежевий, напівпрозорий.
- Запах: характерний, невиражений.
- pH (10%-ий розчин етанолу і води - 50:50) - 6,5 - 7,5.
- Робоча стабільність: при рН 5 - 7.
- Токсичність: не алерген і нетоксичний.
- Розчинність: в олії.
- Температура плавлення: 65–70ºС.
- Термостійкість: можливий одноразовий короткочасний нагрів до 75ºС.
- Взаємодія з іншими компонентами: показав прекрасну сполучуваність з інгредієнтами, що входять зазвичай в косметичні склади, потрібен контроль pH, якщо необхідно, введення до складу pH регулятора.
Косметичні властивості:
- висока сумісність зі шкірою: підходить для чутливої, а також для дитячої шкіри;
- пом’якшення і зволоження епідермісу без порушення гідроліпідної плівки;
- захист, усунення запалення і відновлення шкірного покриву, в т.ч. внаслідок стимуляції вироблення колагену;
- високі емульгувальні і стабілізувальні можливості (до 40% ЖФ);
- створення тонких стабільних емульсій (м/в) і міцелярних систем;
- максимальне біологічне розкладання;
- відсутність ПЕГ, глютену і гідролізованого білка.
Концентрація введення:
- ЖФ від 10 до 20%: від 4 до 5% без спів-емульгаторів і стабілізаторів.
- ЖФ від 20% до 30%: від 5 до 7,5% емульгатора.
- ЖФ до 40% потрібно ввести у ВФ стабілізатор (наприклад, ксантанову камедь).
Спосіб введення:
Вводити в жирну фазу при нагріванні її до 70ºС. Гріти до розчинення всіх її інгредієнтів. Обов’язковий нагрів і ВФ теж до 70ºС. Потім вводити ВФ (не менше 20%) в ЖФ. Поступово додавати ще, постійно розмішуючи. Розмішувати до повної гомогенізації попередніх порцій рідини. Продовжувати вводити ВФ до кінця і мішати до охолодження засобу.
Запобіжні заходи
Зберігати в прохолодному місці без доступу вологи, повітря і світла.
Виробник: Італія, Kalichem.