Мило, свічки, домашня косметика - з нами це легко!

Мило, свічки, домашня косметика - з нами це легко!
Режим роботи магазину:
ПН-ПТН:09:00 до 17:00
СУБ:09:00 до 16:00
НД:вихідний
+38 (066) 740 51 81
Товар(ів): 00.00 грн.

Бензоат натрію

В наявності
Модель: ES-994
14.00 грн.
- +

Бензоат натрію

Бензоат натрію є результатом реакції нейтралізації бензойної кислоти гідроксидом натрію. У природі незначний відсоток бензойної кислоти міститься у таких відомих корисних рослинах, як чорнослив, журавлина, кориця, гвоздика і яблука. Як яскраво виражений консервант і антисептик використовується у багатьох видах косметики: шампунях, гелях для душу, зубних пастах, кремах тощо.

INCI: Sodium benzoate.

Синоніми: натрієва сіль бензойної кислоти, бензойнокислий натрій.

Фізико-хімічні властивості

  • Зовнішній вигляд: білий кристалічний порошок з солодкуватим смаком, без запаху або з ледь відчутним характерним запахом бензальдегіда.
  • Розчинність: добре розчинний у воді.
  • Токсичність: нетоксичний.
  • Стійкість: цей інгредієнт активний у кислому середовищі. Він зберігає стійкість як за умови високої температури, так і під впливом прямих сонячних променів.
  • Небажана сумісність: вітамін С (аскорбінова кислота).

Застосування в косметології

Під час виготовлення косметики слід пам’ятати, що зараз практично не зустрічаються косметичні продукти, виготовлені без застосування консервантів. При цьому мова йде як про промислову косметику, так і про засоби гігієни, догляду за шкірою, волоссям і нігтями і декоративну косметику, виготовлену в домашніх умовах.

Рідкісний виняток становлять продукти, що зберігаються в стерильній упаковці, а також засоби, до складу яких входить дуже малий відсоток води (наприклад, емульсійні креми, створені за принципом «вода-в-олії»). Крім того, консервантів не потребують косметичні засоби, в яких спочатку містяться антибактеріальні агенти (триклозан) або ж високий відсоток спирту (такі, як туалетна вода).

У всіх інших випадках наявність консервантів обов’язкова, інакше через неконтрольований розвиток мікроорганізмів і патогенних грибків, які можуть виникнути з різних причин, косметика може завдати серйозної шкоди організму при потраплянні на поверхню шкіри. Водночас слід дуже відповідально підходити до вибору консервантів, щоб уникнути можливих негативних наслідків.

Бензоат натрію користується заслуженою популярністю як антисептик і консервант, який здатний чинити сильний пригнічувальний вплив на культури дріжджів і цвіль різних видів. Його регулярно додають в різні продукти, в тому числі – в косметичні, для призупинення і запобігання розмноження в них патогенних мікроорганізмів.

Ще одним його «плюсом» є низький коефіцієнт міжфазного розподілу. Саме цим пояснюється здатність цього інгредієнта за необхідності переходити в жирову фазу емульсії, зберігаючи при цьому всі свої характерні особливості.

Виробники косметики традиційно використовують бензойно-кислий натрій разом з глюконо дельта лактоном. Це – дуже вдале поєднання, що дозволяє обом компонентам продемонструвати свої найкращі особливості і помітно поліпшити якість косметичних продуктів, до складу яких вони вводяться.

Також бензоат натрію можна зустріти в парі з сорбатом калію. Завдяки тому, що вони доповнюють дію один одного, загальний відсоток введення може бути знижений до 0,15-0,2%.

Відсоток введення в косметичні засоби: 0,1-0,2%.

Заходи безпеки

Перед початком використання косметичних засобів, що містять бензоат натрію, необхідно провести стандартний тест на алергію. Цей компонент протипоказаний для надчутливої, схильної до подразнень шкіри, а також для тих, хто має кропивницю або астму. Необхідно уникати введення бензойнокислого натрію в косметику, яка містить аскорбінову кислоту, оскільки в результаті їх реакції виникає бензол, який може виступати як токсин.

Країна-виробник: Китай.

Додати відгук
Схожі товари
Консервант Шаромікс 702 (Sharomix 702) феноксіетанол+кислоти
Консервант Шаромікс 702 (Sharomix 702) феноксіетанол+кислоти

Феноксіетанол + органічні кислоти. Комплексний "зелений" консервант широкого спектра. Для продуктів з рН 2-5,5.

- +
14.30 грн.
Купити
Консервант StrongGuard EG10 феноксіетанол
Консервант StrongGuard EG10 феноксіетанол

Зберігає високу ефективність в будь-якому середовищі і при нестабільності температур. Використовується як «зелений» консервант.

- +
19.40 грн.
Купити
Бензоат натрію
Бензоат натрію

Зарекомендував себе як хороший антисептик і консервант. Широко поширений (E 211). Схвалений у харчовому виробництві.

- +
14.00 грн.
Купити
Консервант Косгард (Cosgard)
Консервант Косгард (Cosgard)

Має високу антибактеріальну та протигрибкову ефективністю. Підходить для всіх продуктів з водною фазою.

- +
32.50 грн.
Купити
Консервант Леусідаль Компліт (Leucidal SF Complete)
Консервант Леусідаль Компліт (Leucidal SF Complete)

Натуральний, безпечний, "зелений" консервант і зволожувач. Розроблено на основі бактерій. Широкого спектра дії.

- +
54.20 грн.
Купити
Сорбат калію
Сорбат калію

Продовжує термін зберігання косметичних продуктів. Дозволено в Європі в дитячому харчуванні. Зволожує, пом'якшує.

- +
33.60 грн.
Купити