Мило, свічки, домашня косметика - з нами це легко!

Мило, свічки, домашня косметика - з нами це легко!
Режим роботи магазину:
ПН-ПТН:09:00 до 17:00
СУБ:09:00 до 16:00
НД:вихідний
+38 (066) 740 51 81
Товар(ів): 00.00 грн.

Олія кунжутна нерафінована

В наявності
Модель: ES-2627
63.00 грн.
- +

Олія кунжутна нерафінована

Жирну кунжутну нерафіновану олію добувають методом холодного пресування з дозрілого нежареного насіння білого кунжуту, інша його назва – сезам (Sesamum indicum). Знаменита магічна фраза з арабської казки "Алі-Баба і 40 розбійників" — "Сезам відкрийся!" — пов’язана з гучним стуком розкриття дозрілих насіннєвих коробочок кунжуту (сезаму).

Завдяки глибокому проникненню в шкіру, стійкості до цвілевих грибків і бактерій, сонцезахисним і антиоксидантним властивостям олія широко використовується як промисловою, так і аматорською косметологією в щоденному догляді за обличчям, тілом, волоссям і нігтями.

При віджимі холодним пресуванням сировину (м’ятку з насіння) не нагрівають і не обробляють агресивними хімічними реагентами, завдяки чому в олії зберігаються вітаміни. Після фільтрації в продукті залишаються нежирні тверді домішки, а в них багато мікроелементів, а також фітостеролів і токоферолів, корисних для шкіри, нігтів і волосся. Це могло б скоротити час зберігання нерафінованої кунжутної олії в порівнянні з рафінованою, якби не наявність у складі антиоксидантів, особливо сезамолу. Він оберігає олію не тільки від окислення, але і від бактерій і цвілі. Проте необхідно стежити за терміном придатності та купувати нерафіновану кунжутну олію в розумній кількості, тоді шанс зіткнутися з її згірченням мізерно малий.

INCI: Sesamum indicum (Sesame) Seed Oil.

Фізичні властивості:

  • Зовнішній вигляд: світло-жовта щільна рідина.
  • Запах: насичений, горіховий характерний.
  • Розчинність: в олії розчиняється, що не розчиняється у воді.
  • HLB: 7.
  • Йодне число: 103-118.
  • Число омилення: 188-195.
  • Неомильних речовин: 1,5 максимум.
  • t застигання: від – 3 до – 7 °C.
  • За типом плівки – напіввисихаюча.
  • Токсичність: нетоксичний, не алерген. Біологічно розкладається, екологічно безпечно.
  • Взаємодія з іншими компонентами: про обмеження сполучуваності з іншими косметичними складовими, що входять зазвичай в олійну фазу в ході створення косметичних продуктів, інформації немає.

Хімічний склад:

  • вітаміни: А, групи В, С;
  • ліпіди від 40 до 55%;
  • лігнани: сезамін від 0,3 до 0,5%; сезамолін від 0,3 до 0,5%;

Відсотковий склад поліненасичених жирних кислот:

  • 1% і менше – мірістинова, гексадеценова, арахінова;
  • 10% і менше – пальмітинова, стеаринова;
  • 48% і менше – олеїнова, лінолева.

Основні косметичні властивості:

  • природні сонцезахисні – близько 1,3 од .;
  • протизапальні;
  • антимікробні;
  • антиоксидантні;
  • відновлює ліпідний бар’єр;
  • зберігає водний баланс;
  • виводить токсини з клітин шкіри;
  • доставляє корисні речовини в роговий шар епідермісу.

Інші косметичні властивості:

  • зволожує;
  • живить;
  • розгладжує;
  • усуває лущення;
  • знімає подразнення, свербіж;
  • захищає волосся від висихання;
  • усуває лупу;
  • відновлює структуру волосся;
  • зміцнює нігтьову пластину.

Застосування:

  • захист шкіри від слабкого УФ випромінювання;
  • підходить для догляду сухої, в’янучої шкіри обличчя, шиї і декольте, а також чутливої дитячої шкіри;
  • усуває подразнення, запалення або лущення рогового шару;
  • підходить для догляду сухого, пошкодженого і посіченого волосся;
  • допомагає від випадіння волосся;
  • позбавляє від лупи;
  • відновлює тонкі і ламкі нігтьові пластини.

Нерафінована кунжутна олія використовується:

Для обличчя, шиї і декольте:
  • у денних прямих емульсіях, збільшуючи їх сонцезахисний фактор – від 2 до 5%;
  • у бальзамах для губ – від 2 до 5%;
  • у мазях для боротьби з постакне від 5 до 7%.
Для тіла:
  • у дитячих кремах – від 2 до 5%;
  • у кремах для догляду за тілом – від 2 до 15%;
  • у бальзамах і оліях для тіла після ванни або сауни – від 5 до 100%;
Для волосся:
  • у масках, бальзамах, кондиціонерах для волосся – від 5 до 20%;
Для нігтів:
  • в оліях для нігтів – 100%.

Наші рецепти: зволожувальний денний крем (гельтрап) "Весняні води"

Для того, щоб зберегти всі корисні властивості кунжутної олії, ми вибрали холодний спосіб емульгування. Список активних інгредієнтів може бути більшим, відповідно до Ваших вподобань.

ОФ

4% ізінів
5% нерафінованої олії кунжутної
0,2% екстракту СО2 лаванди
2%  вітаміну Е

ВФ
83,5% гідролата лаванди
2% сеппіплюс 400
1% Д-пантенол
1% сквалану
1% каприлових тригліцеридів
0,3% консерванту шаромікс

Спосіб приготування:

  1. Відміряти олію, додати до неї загущувач ізінів, вітамін і екстракт, мішати до згущення.
  2. Відміряти гідролат, додати загелювач, перемішати вручну до утворення гелю.
  3. Додати інші інгредієнти і додати ОФ у ВФ.
  4. Перемішати вручну, додати консервант і перемішати міксером на малих обертах або вручну до утворення гладкої і щільної емульсії.

Заходи безпеки:

  • рідко може бути алергічна реакція на будь-який косметичний засіб, необхідно попередньо перевірити чутливість до олії кунжуту, нанести її краплю на згин ліктя. Якщо не буде реакції, олією можна користуватися;
  • зберігати в прохолодному, темному сухому місці в щільно закритій тарі.

Країна походження: Україна.

Додати відгук
Схожі товари
Олія авокадо рафінована
Олія авокадо рафінована

Олія авокадо — "олія краси". Багата на вітаміни А, В, D, E і лецитин. Відновлює, захищає, загоює.

- +
50.30 грн.
Купити
Олія рицинова рафінована
Олія рицинова рафінована

Перевірений засіб для брів і вій, для догляду за волоссям і сухою шкірою обличчя. Базова олія для нульового мила.

- +
63.10 грн.
Купити
Олія оливкова нерафінована Extra Virgine
Олія оливкова нерафінована Extra Virgine

Справжня оливкова олія Extra Virgine нерафінована, дуже ароматна.

- +
76.00 грн.
Купити
Олія оливкова Extra Virgine 5 л
Олія оливкова Extra Virgine 5 л

Оливкова олія Extra Virgine об'ємом 5 літрів в металевій каністрі, виробництва Італії. Оригінал!

- +
540.00 грн.
Купити
Оливкова олія рафінована
Оливкова олія рафінована

Одна з кращих олій — оливкова. Чудова нейтральна база, без запаху і домішок.

- +
70.00 грн.
Купити
Олія виноградної кісточки рафінована
Олія виноградної кісточки рафінована

Олія виноградної кісточки завдяки своєму унікальному біохімічному складу має дивовижні лікувальні та косметологічні властивості. Кулінарія, косметологія, народна медицина, миловаріння — це далеко не повний список областей, в яких її застосовують як базову

- +
30.60 грн.
Купити