Олія гарбузового насіння нерафінована
Олія гарбузового насіння нерафінована холодного пресування
Олію гарбузового насіння часто застосовують у косметології та кулінарії завдяки її складу. Так, наприклад, за вмістом вітаміну А (інакше – «вітамін молодості») гарбуз, а значить – і ця олія, не поступається всім добре відомій корисній моркві. Також до її складу входить комплекс необхідних організму вітамінів : С, Е, F, К, B3, B6. Вона відрізняється від більшості інших базових олій багатим мінеральним складом (містить більше 50 макро- і мікроелементів), серед яких – цинк, магній, кальцій, фосфор, залізо і селен.
Застосування
Для шкіри:- підходить для щоденного догляду за жирною, проблемною шкірою, оскільки допомагає нормалізувати роботу сальних залоз;
- сприяє зволоженню, живленню і пом’якшенню шкіри, тому її включають до складу косметичних засобів для чутливої і схильної до сухості шкіри;
- допомагає надати пружності і еластичності шкірі, яка потребує вікового догляду, візуально підтягнути контур обличчя;
- сприяє розгладженню дрібних зморщок і запобіганню їх появі;
- може зміцнювати підшкірні капіляри, що запобігає появі гематом і «судинних зірочок»;
- ферменти, що містяться в цій олії, сприяють очищенню шкіри від шару ороговілих, відмерлих клітин,
- активізує регенерацію шкіри і сприяє загоєнню мікропошкоджень;
- допомагає захистити шкіру від подразнень і запальних процесів;
- регулярне застосування гарбузової олії сприяє захисту шкіри від передчасного старіння, а також – від впливу зовнішнього середовища;
- можна застосовувати для профілактики та для загоєння сонячних опіків, а також як косметичний засіб для забезпечення рівної гарної засмаги;
- широко використовується для профілактики різних шкірних захворювань і травматичних ушкоджень шкіри;
- завдяки гіпоалергенності олію часто використовують для догляду за дитячою шкірою, починаючи з раннього віку дитини;
- сприяє швидкому зміцненню та відновленню волосся, прискоренню його росту: для досягнення позитивного ефекту слід 2-3 рази в тиждень втирати олію в шкіру голови за пів години до миття волосся;
- допомагає позбавитися жирної лупи, оскільки може регулювати роботу сальних залоз шкіри голови і дбайливо очищувати;
- регулярно втираючи гарбузову олію в нігтьові пластини, можна забезпечити їх міцність і здоровий доглянутий вигляд;
- часто використовують як транспортну олію при ароматерапії (зазвичай додають 4-6 крапель ефірної олії на 20-30 г гарбузової олії);
- застосовують як компонент полоскання або для змащування і аплікації при таких проблемах ротової порожнини, як пародонтит і стоматит;
- часто використовують як антидот при укусах комах для зняття почервоніння і свербіння на ураженій ділянці шкіри;
- у багатьох європейських країнах гарбузову олію використовують при приготуванні різних овочевих і фруктових салатів; крім того, досить часто застосовують як приправу для каш, вінегретів, макаронних гарнірів, тушкованих овочів, запеченої картоплі і пюре, супів з овочів, гороху, квасолі і сочевиці.
Використовуючи препарати, що містять олію гарбузової кісточки, необхідно пам’ятати, що в окремих випадках можливе індивідуальне несприйняття. При наявності цукрового діабету перед початком вживання гарбузової олії слід обов’язково проконсультуватися з лікарем. Особливо обережним потрібно бути тим, кому поставили діагноз «холецистит» (жовчнокам’яна хвороба). Варто також враховувати, що один з можливих наслідків застосування цієї олії – легкий послаблювальний ефект.
Рекомендований відсоток вода в мило з нуля: як пережир вводять до 5-10% цієї олії. Особливо добре таке мило підходить для схильної до сухості, огрубілої і проблемної шкіри. Крім того, додавання гарбузової олії надає милу гарний зеленуватий або коричневий відтінок.
Країна-виробник: Україна.