Мило, свічки, домашня косметика - з нами це легко!

Мило, свічки, домашня косметика - з нами це легко!
Режим роботи магазину:
ПН-ПТН:09:00 до 17:00
СУБ:09:00 до 16:00
НД:вихідний
+38 (066) 740 51 81
Товар(ів): 00.00 грн.

Ланолін безводний

В наявності
Модель: ES-410
82.30 грн.
- +

Ланолін безводний 

Безводний ланолін, відомий також як вовняний віск, секретується сальними залозами овець з метою природного мастила волокон для захисту хутра від погодних явищ. Ланолін, що накопичився на овечій вовні, добувають шляхом її промивання і знежирення. Оскільки він не розчиняється у воді, його механічно виділяють зі змивів, очищають і обробляють, доводячи до готовності. Використовується у косметології як базова основа для мазей і кремів, а також емолент і цінується як унікальний емульгатор.

Хімічний склад цього косметичного інгредієнта ще не вивчений повністю. Відомо тільки, що за властивостями він близький до шкірного себуму людини. У склад входять жирні кислоти, такі як пальмітинова, церотинова, мірістинова і ін., а також суміші ефірів холестерину, ізохолестерина та інших високомолекулярних речовин і спиртів. Ланолін стійкий у плані зберігання, нейтральний і інертний.

В процесі виготовлення емульсії типу «вода в олії» з великою ліпідною фазою ланолін здатний емульгувати від 180 до 200% води, 140% гліцерину і 40% етанолу від власної маси.

Ланолін чудово вбирається шкірою, підвищуючи її м’якість і еластичність, а також насичуючи її вологою, оскільки вбирає воду, хоча і не розчиняється в ній.

INCI: Lanolin.

Фізичні властивості

  • Зовнішній вигляд: щільна, в’язка паста жовтувато-коричневого кольору.
  • Запах: слабо виражений, практично без запаху.
  • Ступінь очищення: фармакологічний (фармакопейний), тобто найвищий ступінь очищення.
  • Розчинність: розчиняється в олії, не розчинний у воді і гідролатах.
  • Йодне число: від 17 до 32.
  • pH: нейтральний.
  • Рівень омилення: близько 100.
  • Неомильних речовин: близько 50%.
  • Температурні характеристики: плавиться при t 40 ºС.
  • Токсичність: нетоксичний, ступінь алергенної небезпеки не вивчена.
  • Здатність до розпаду: біологічно безпечний.
  • Взаємодія з іншими компонентами: додавання ланоліну в жирну фазу призводить до швидшого і якіснішого емульгуванню, тобто з’єднання всіх її складових з водною фазою.

Основні косметичні властивості:

  • емульгує;
  • зволожує;
  • живить;
  • кондиціонує;
  • захищає від несприятливого впливу зовнішнього середовища, в т.ч. погоди і сонячної активності.

Застосування:

  • щоденний догляд за сухою, збезводненою, зрілою шкірою;
  • лікування і запобігання хворобливих тріщин на сосках матерів, які годують груддю (ланолін можна не змивати, він не шкідливий для дітей);
  • догляд за жорстким, сухим, неслухняним волоссям з порушеною структурою.

Використання ланоліну безводного рослинного

Для обличчя:

  • у зворотних емульсіях, нічних кремах – від 3 до 8%;
  • у кремах для збезводненої зрілої шкіри – від 1 до 10%;
  • у бальзамах для догляду після пілінгу або засмаги – 50%;
  • у загоювальних бальзамах для губ – від 10 до 15%.

Для тіла:

  • у загаювальних мазях або кремах для сосків – від 50 до 100%;
  • у кремах для догляду за тілом після сонячного опіку або засмаги –  від 50%;
  • у дитячому кремі – від 5 до 15%;
  • у милі «з нуля» – від 5 до 10%;
  • у пом'якшувальних кремах для стоп або ліктів – від 10 до 15%.

Для волосся: у кондиціонерах для волосся – від 8 до 10%.

Заходи безпеки

Перед тим, як почати застосовувати мазь або крем з ланоліном, потрібно перевірити шкіру на можливий алергічний вплив, провести стандартний тест. Нанести крем на ніжну шкіру внутрішньої частини передпліччя, почекати хвилин 15, якщо немає реакції, маззю або кремом можна користуватися.

Умови зберігання: якщо не порушувати умови, зберігати в щільно закритій тарі, при t що не перевищує 25 ºС, то термін зберігання – не більше 2-х років.

Додати відгук
Схожі товари
Віск натуральний (альтернатива канделільському) ККН Alt 0154
Віск натуральний (альтернатива канделільському) ККН Alt 0154

У більшості випадків використовується у поєднанні з іншими воском, щоб надати більшу твердість кінцевого продукту, в кремах як загусник і компонент, що утримує вологу.

- +
54.80 грн.
Купити
Емульсійний віск ERCAMULS NF V/FD (аналог Polawax, Полавакс)
Емульсійний віск ERCAMULS NF V/FD (аналог Polawax, Полавакс)

Найпростіший емульгатор — емульсійний віск Полавакс. Для масляних плиточок, бальзамів і масок для волосся, лосьйонів. Самоемульгувальний.

- +
49.50 грн.
Купити
Цетиловий спирт
Цетиловий спирт

Цетиловий спирт має легкі емульгувальні властивості, зазвичай використовується у косметичних засобах як спів-емульгатор. Продукт збільшує в’язкість засобів, підвищує стабільність емульсій, покращує текстуру кремів, робить їх приємними на дотик, не створю

- +
44.70 грн.
Купити
Емульгатор SEPIPLUS 400 (Сепіплюс)
Емульгатор SEPIPLUS 400 (Сепіплюс)

Сепіплюс 400 — універсальний ефективний емульгатор і стабілізатор, штучний полімер широкого спектра дії.

- +
73.50 грн.
Купити
Ксантанова камедь косметична COSPHADERM® X 34
Ксантанова камедь косметична COSPHADERM® X 34

Натуральний загелювач. Модифікована ксантанова камедь з поліпшеною формулою. Не липне, не скочується.

- +
51.00 грн.
Купити
Емульгатор Олівем-1000
Емульгатор Олівем-1000

Підходить для догляду за всіма типами шкіри. Компонент багатьох зволожувальних і живильних кремів для обличчя і тіла.

- +
105.10 грн.
Купити