Мило, свічки, домашня косметика - з нами це легко!

Мило, свічки, домашня косметика - з нами це легко!
Режим роботи магазину:
ПН-ПТН:09:00 до 17:00
СУБ:09:00 до 16:00
НД:вихідний
+38 (066) 740 51 81
Товар(ів): 00.00 грн.

Саліцилова кислота

В наявності
Модель: ES-2925
42.20 грн.
- +

Саліцилова кислота

Саліцилова кислота — активний косметичний компонент. Синтезують з фенолу або отримують з рослинної сировини – кори верби. Вона належить до ВНА (бета-гідрокси кислоти). Засіб, що може надавати протизапальний, розпушувальний та анти-акне ефект і відторгати зовнішній шар шкіри. Активно використовується в косметиці та медицині як актив, що може надавати антибактеріальну, протизапальну (аспірин) і антисептичну дію.

Є компонентом пілінгів, використовують для відлущення сухих клітин рогового шару, як і АНА кислоти, але не тільки. Її також використовують для глибокого очищення, особливо для жирної проблемної шкіри. BHA – жиророзчинні кислоти, на відміну від водорозчинних АНА. Саліцилова кислота, легко проникаючи в канал сальної залози, допомагає руйнувати ліпідну пробку і нормалізувати секрецію. Крім цього, може очищати канал від бруду і надлишку шкірного себума (жиру).

INCI: Salicylic Acid.

Фізико-хімічні властивості:

  • Зовнішній вигляд: дрібні призматичні кристали.
  • Якість: фарм.
  • Колір: немає.
  • Запах: немає.
  • Смак: солодкуватий.
  • Оптимальний рН діапазон: від 3 до 4.
  • Токсичність: не чинить негативного впливу.
  • Розчинність: в олії, в гліцерині (1:60), в 90% -му спирті (1:3), в ефірних оліях (1:60), в ПАР (наприклад, в полісорбатах і т.д.).
  • Розчинність у воді: важкорозчинна. При t 20ºС може розчинятися 0,24%, чим нижче температура, тим гірше розчиняється. Може добре розчинятися при кипінні води, але після охолодження знову кристалізується, тобто повертається в колишній твердий стан.
  • Взаємодія з іншими компонентами: в тандемі з борною кислотою (2:1) отримують гірку борово-саліцилову кислоту, що може мати антисептичні якості, у багато разів вищі, ніж у обох кислот окремо. Поєднання з бензиловим спиртом дає чудовий консервант.
  • Термостійкість: витримує високі температури до 158ºС (температура плавлення).

Косметичні властивості:

  • може чинити відволікаючу дію, місцево подразнювати шкіру і тим самим викликати прилив крові до запалення для його усунення;
  • використовують для позбавлення шкіри від надлишку рогового шару (розпушення і відлущування при високих концентраціях);
  • активізує нормалізацію процесу рогостворення (заміна сухих новими клітинами при невеликих концентраціях);
  • застосовують для підсушування, антисептичної і антибактеріальної активності;
  • допомагає нормалізувати секрецію шкірного жиру і поту;
  • може надавати протимікробний ефект (слабкий);
  • сприяє очищенню шкіри і пор (використовують для лікування лупи і акне, ран при голінні і не тільки, опіків, при окремих захворюваннях шкіри).

Властивості, притаманні саліциловій кислоті в пілінгу:

  • сприяє зроговінню, а потім відторгненню ороговілих клітин;
  • сприяє поліпшенню структури, вирівнюванню рельєфу і кольору шкіри;
  • може очищати, дезінфікувати;
  • допомагає нормалізувати роботу залоз внутрішньої секреції, звужувати пори.

Є також компонентом пілінгів з саліцилової, гліколієвої, молочної та лимонної (АНА) кислотами.

Сфера використання і дозування: від 0,5 до 10%:

  • очищувальні антисептичні засоби (в формі гелів, кремів, пінок тощо) – від 0,5 до 1%;
  • шампуні, бальзами від лупи – 1%;
  • відлущувальні засоби - від 1 до 1,2%;
  • косметика для догляду за огрубілими п’ятами (від тріщин) і ліктями - від 5 до 10%;
  • засоби догляду за нігтями (кутикулою) - 2%;
  • очищувальні, антисептичні розчини - 1%.

Косметологи не рекомендують лосьйони з вмістом саліцилового спирту (спирт + саліцилова кислота) застосовувати для догляду за сухою шкірою. Вона стане ще сухішою і стан тільки погіршиться.

Застосування

Після того, як косметичний засіб з саліциловою кислотою чда нанесено, тримати його на шкірі від 1 до 15 хвилин, масажуючи. Потім змити водою комфортної температури і здійснити звичайний щоденний догляд.

Особливості введення в емульсію

Можна використовувати як «холодний», так і «гарячий» спосіб приготування (витримує високі температури).

Вводити в олійну фазу, попередньо розчинивши в підігрітому емульгаторі або в ПАР, що входить в рецепт.

Можна вводити і в водну фазу. Попередньо нагріти на водяній бані, розчинити саліцилову кислоту в будь-якому полісорбаті (підійде і 20 і 60 і 80) і змішати з водною фазою.

Заходи безпеки:

Не можна застосовувати засоби з саліцилової кислотою:

  • вагітним жінкам і при догляді за дітьми до 3-х років;
  • при алергії на препарати, що містять аспірин;
  • при чутливій шкірі, що гостро реагує на кислоти;
  • людям, що страждають гострою нирковою недостатністю;
  • не можна поєднувати з використанням оксиду цинку і резорцінмістких препаратів;
  • не можна наносити на родимі плями, волосяні бородавки і в області паху, на слизові оболонки.

Обов’язкова алергопроба!

Якщо кислота потрапила на слизові або викликає печіння, рясно промити місце ураження чистою водою.

Зберігати при кімнатній температурі в темному сухому місці в щільній упаковці.

Країна-виробник: Україна.

Додати відгук
Схожі товари
Емульсія для перед-пілінгу 2%
Емульсія для перед-пілінгу 2%

Перший крок для підготовки шкіри до пілінгу. Очищає шкіру, додає матовості, прискорює регенерацію, зміцнює капіляри.

- +
34.00 грн.
Купити
Ферулова кислота
Ферулова кислота

Захист клітинних мембран, стабілізація вітамінів в косметичних засобах. Лікування акне. Вирівнює мікрорельєф.

- +
24.70 грн.
Купити
Стеаринова кислота
Стеаринова кислота

Надає матовості та твердості милу! Натуральний згущувач і стабілізатор емульсій. Пом’якшує, заспокоює шкіру.

- +
40.70 грн.
Купити
Біотонік нейтралізувальний
Біотонік нейтралізувальний

Ефективний засіб для нейтралізації дії фруктових кислот під час хімічного пілінгу.

- +
53.20 грн.
Купити
Емульсія для пілінга 25%
Емульсія для пілінга 25%

Кращий пілінг в домашніх умовах! Стимулює синтез колагену і еластину. Вирівнює мікрорельєф. Омолоджує.

- +
41.50 грн.
Купити
Саліцилова кислота
Саліцилова кислота

Доступний засіб, який можна використовувати для боротьби з прищиками, акне, а також, для пілінгу (очищення) шкірного покриву.

- +
42.20 грн.
Купити