Олія оливкова рафінована
Оливкова олія рафінована
Косметична оливкова олія вироблена холодним пресовим методом з кісточок і м’якоті зрілих оливок – плодів європейських низькорослих олив (Olea Europaea). Згодом вона очищається від твердих домішок і нейтралізується. Цей косметичний інгредієнт широко застосовується в парфумерії та косметології як емолент і основа для парфумерних композицій. Вона некомедогенна, оскільки очищена від усіх речовин, які засмічують пори шкіри.
Олія складається в основному з гліцеридів жирних кислот, а також містить невелику кількість кислот Омега-6. Звичайно, в порівнянні з нерафінованою оливковою олією, хімічний склад косметичної не такий багатий вітамінами і різноманітними мікроелементами. Однак, олеїнова кислота в її складі, кількість якої перевищує 80%, робить цей інгредієнт корисним в процесі щоденного догляду за сухою шкірою обличчя, тіла, за нігтями і волоссям. При введенні олії в рецептуру косметичного засобу або мила вона позитивно впливає на структуру шкіри, а також в змозі доставити вглиб епідермісу корисні активні речовини.
INCI: Olea Europaea (Olive) Fruit Oil.
Фізичні властивості:
- Зовнішній вигляд: прозора, рідка, світло-жовтого відтінку.
- Запах: невиражений.
- Розчинність: тільки в оліях, нерозчинна в воді.
- Йодне число: 84.
- Кислотне число: 0,1.
- Число омилення: 190.
- pH: нейтральний.
- Нерозчинні домішки: 0,05%.
- Неомилювальний залишок: не більше 1,5%.
- t замерзання: густіє при – 8 °С.
- За типом плівки: не висихає, плівку не створює і не густіє при нагріванні.
- Токсичність: не алергенна, нетоксична.
- Здатність до розпаду: розкладається, не забруднюючи навколишнє середовище, біологічно безпечна.
- Взаємодія з іншими компонентами: про обмеження сполучуваності з якимись косметичними інгредієнтами, що складають олійну фазу, в ході виготовлення косметики даних немає. У косметичній рецептурі рекомендується використовувати в комбінації з іншими рослинними оліями.
Хімічний склад:
Відсотковий склад поліненасичених жирних кислот:
- менш як 10%: пальмітинова, стеаринова, лінолева;
- більше ніж 83%: олеїнова.
Основні косметичні властивості:
- відтворює епідермальний ліпідний бар’єр і водний баланс епідермісу;
- підсилює захисні функції шкіри;
- пом’якшує (емолент);
- утримує в клітинах шкіри воду, зменшуючи її сухість.
Інші косметичні властивості:
- покращує структуру (гладкість) шкіри;
- відновлює пошкоджене волосся;
- зміцнює нігтьові пластини та волосся;
Застосування:
- догляд сухої шкіри обличчя, шиї і декольте (щоденний);
- догляд запаленої, пошкодженої шкіри;
- відновлення пошкодженого сонцем або перукарськими процедурами сухого волосся;
- зміцнення пошкоджених нігтьових пластин;
Використання:
Для обличчя:
- у прямих денних емульсіях для сухої шкіри – від 4 до 15%;
- у нічних зворотних емульсіях – від 20 до 50%;
- у бальзамах сонцезахисної серії або засобах після пілінгу – 15%.
Для тіла:
- у молочко для тіла – 5%;
- у кремах для догляду за тілом після сонячного опіку або засмаги – від 2 до 15%;
- у дитячому милі – від 20 до 85%;
- у кастильському милі – 100%;
- у милі бельді – від 3 до 80%;
- у парфумерній олійній композиції – 30%.
Для волосся:
- у бальзамах, масках, кондиціонерах для волосся – від 3 до 100%.
Для нігтів:
- в олійних ванночках для нігтів – 100%.
Наші рецепти:
Зволожувальний крем для сухої шкіри «Оливка»
ОФ - 20%
10% - оливкової олії косметичної
5% - олії мигдальної рафінованої
2% - олії ши рафінованої
3% - емульгатора Олівем 1000
ВФ – 70,7%
70,7% – гідролата календули
АФ – 9,3%
0,1% - гіалуроната натрію низькомолекулярного
0,2% - алантоїна
2% гліцерину
4% - пантенола
1% - витаміну Е
2% - леусідаля консерванта
Спосіб приготування:
- Заздалегідь відлити 5% гідролата в окрему тару і розчинити в ньому гіалуронат натрію до утворення гелю, в іншому посуді розчинити алантоїн в гідролаті.
- Розчинити на водяній бані олію ши і емульгатор.
- Підігріти ВФ до тієї ж t, що і ОФ.
- З’єднати ОФ і ВФ, емульгувати до зниження температури до 40 °С.
- Додати гель гіалуронату натрію, розчин алантоїна і АФ.
Заходи безпеки:
- від дати випуску олія придатна до вживання не більше 1 року і 3-х місяців;
- зберігати якомога далі від світла і тепла в прохолодному місці (t не вище 20 °С), в оригінальній упаковці, щільно закритій.
Країна походження: Німеччина.