Мило, свічки, домашня косметика - з нами це легко!

Мило, свічки, домашня косметика - з нами це легко!
Режим роботи магазину:
ПН-ПТН:09:00 до 17:00
СУБ:09:00 до 16:00
НД:вихідний
+38 (066) 740 51 81
Товар(ів): 00.00 грн.

Мило ручної роботи "Великоднє" (холодний спосіб)

Смачне «кондитерське» мило з дизайном Великодньої тематики. Чудовий збалансований рецепт з олією какао, а база з оливкової олії доповнена ніжною мигдальною. Кокосова і касторова олії - класика в наших рецептах - дають стабільну і густу піну.

Інша фішка цього проєкту - використання мильного конфетті. Виглядає дуууже натурально - справжня кондитерська посипка! Підготовка мильного конфетті займе якийсь час, але воно того варте.

Аромат не менш чудовий - поєднання віддушок «Стручки ванілі» та «Пиво» дає дуже смачний запах свіжої пасхальної випічки - солодкої, теплої, з ноткою дріжджового хліба.

Детальний майстер-клас дивіться у ВІДЕО!

ІНГРЕДІЄНТИ І ФАЗИ
ІНГРЕДІЄНТ В РЕЦЕПТ ВІДСОТОК ФАСУВАННЯ ЦІНА
Фаза А
1 Олія кокосова рафінована 175 г 25 % 450 г
114.60 грн.
2 Олія какао нерафінована 35 г 5 % 50 г
37.50 грн.
3 Олія пальмова 259 г 37 % 450 г
113.30 грн.
4 Олія мигдальна рафінована 70 г 10 % 100 мл
61.10 грн.
5 Оливкова олія рафінована 140 г 20% 500 г
310.00 грн.
6 Олія рицинова рафінована 21 г 3 % 500 мл
249.10 грн.
Фаза В
1 Вода деіонізована 245 г 35 % 500 г
43.80 грн.
2 99,8 г
0.00 грн.
ПРИГОТУВАННЯ:
  1. Якщо Ви раніше не варили мило, ознайомтеся з цими статтями: 

Школа миловара. Поради миловарам-початківцям: перед тим, як варити мило з нуля

Школа миловара: техніка безпеки

Школа миловара: інвентар

Рецепт мила розрахований на 700 г олій, вода 35%, відсоток лугу 28%, пережир 5%.

Заздалегідь підготуйте мильне конфеті, як вказано у нашому ВІДЕО. Переконайтеся, що шматочки кольорового мила добре висохли і не будуть склеюватися. 

Приготування:

  1. Відміряйте воду, потім луг. Луг повинен повністю розчинитися.
  2. Відміряйте олії, підігрійте їх до однорідного стану.
  3. Температура обох фаз повинна бути приблизно 45-50ºС.
  4. Підготуйте пігменти, розмішуючи їх з олією. Переконайтеся, щоб не було грудочок. 
  5. Змішайте 2 види віддушок, щоб отримати аромат у синергії. 
  6. Змішайте фази. Луговий розчин виливаємо у олії. За допомогою блендеру доводимо мильну масу до сліду.
  7. Розділіть мильну масу на 2/3 і 1/3 частини.
  8. Меншу частину забарвте у білий колір, а більшу - у коричневий.
  9. Додайте 2/3 (10 г) віддушки у більшу частину, добре розмішайте і викладіть у форму. Доти застигає перший шар, займіться другим.
  10. Додайте мильне конфеті у білу мильну масу, розмішайте. Додайте у ту частину, що залишилася, віддушки та стабілізатор ванілі, у відношенні 1:1. У нашому рецепті на 5 г віддушки - 5 г стабілізатора ванілі. Розмішайте їх разом безпосередньо перед вливанням у мильну масу. Ще раз ретельно розмішайте білу частину мильної маси. 
  11. Якщо перший шар вже застиг, надайте йому форму і викладіть другий шар.
  12. Сформуйте верх і прикрасьте його мильним конфеті. 

Готово!

Чекаємо застигання не менш як добу, потім можна діставати з форми та нарізати. 

N.B.Якщо хочете зберегти однорідність кольору, не проводьте мило через гель, поставте його у холодне місце.

Термін визрівання мила з нуля холодним способом - мінімум 4 тижні.


Додати відгук