Олія оливкова базова
Оливкова олія базова extra virgin (перший холодний віджим)
Оливкова олія дуже поширена у косметології. Така популярність пояснюється тим, що вона у своєму складі вдало поєднує максимум мононенасичених жирів, що легко розщеплюються і мінімум твердих, насичених. Не менш важливим є те, що олія оливи містить унікальний вітамінний комплекс, в тому числі, такі важливі для нормальної життєдіяльності та здорового вигляду шкіри вітаміни, як А, D і Е.
Оливкова олія має зволожувальні, пом’якшувальні, тонізувальні і одночасно дезінфікувальні та ранозагоювальні властивості. Сприяє підтримці правильного водного балансу в клітинах шкіри, тим самим запобігаючи її пересиханню і старінню. Рекомендовано застосувати для догляду за схильною до сухості і чутливою шкірою, оскільки добре її живить і водночас не забиває пори.
Можна застосовувати для шкіри, яка потребує вікового догляду, оскільки олія не тільки запобігає утворенню зморщок, але і сприяє розгладженню вже наявних дрібних зморщок.
Ще одним безсумнівним плюсом оливкової олії є її повна гіпоалергенність.
Успішно використовується при лікуванні сонячних опіків як антибактеріальний і загоювальний засіб.
Використовується для виготовлення мила з нуля для отримання делікатного мила, що пом’якшує. Високий відсоток вмісту оливкової олії надає милу твердість, а його піні – шовковистість. Але варто звернути увагу, що мило, до складу якого входить значний відсоток цієї олії, нестійке до розмокання.
Рекомендоване дозування для мила: до 100%.
Країна походження: Італія, Греція
Цей сорт оливкової олії менш ароматний, ніж Olimp, тому його частіше обирають для масажу і для мила/косметичних цілей.
Оливкову олію сорту Extra virgin отримують методом механічного пресування холодним способом. Тобто цей вид олії може містити деяку кількість органіки, а значить вона схильна до згірчення. Дорогі миловари! Якщо Ви не плануєте використовувати мило відразу, або воно вимагає «вилежки», радимо використовувати косметичну оливкову олію в своїх рецептурах.
Як уникнути згіркнення? Зменшити доступ повітря, оскільки згіркнення - це процес ОКИСЛЕННЯ жирів.