Мило, свічки, домашня косметика - з нами це легко!

Мило, свічки, домашня косметика - з нами це легко!
Режим роботи магазину:
ПН-ПТН:09:00 до 17:00
СУБ:09:00 до 16:00
НД:вихідний
Товар(ів): 00.00 грн.

Мило ручної роботи "Молочне" (екстра холодний спосіб)

Молочне мило — справді чарівне ))) Кремова ніжна пінка, оксамитова текстура і жодного відчуття стягнутості. Супер живильне! Молоко, олія какао, мигдалева олія… Саме те, що потрібно для сухої і чутливої шкіри. 

Молочне мило за цим рецептом готується екстра холодним способом, без барвників, а аромат Ви можете обрати за своїм смаком (підходять віддушки лише для холодного способу!). Ми пропонуємо одну з трьох: “Любовне заклинання”, “Маргаритки і ягоди годжі”, “Оближи мене”.

ІНГРЕДІЄНТИ І ФАЗИ
ІНГРЕДІЄНТ В РЕЦЕПТ ВІДСОТОК ФАСУВАННЯ ЦІНА
Фаза А
1 35 г 5 %
0.00 грн.
2 Олія кокосова рафінована 175 г 25 % 450 г
106.00 грн.
3 Олія рицинова рафінована 35 г 5 % 500 мл
210.00 грн.
4 Олія мигдальна рафінована 70 г 10 % 100 мл
68.60 грн.
5 Олія оливкова рафінована 175 г 25% 500 г
316.20 грн.
6 Олія пальмова 210 г 30% 450 г
102.40 грн.
Фаза В
1 Натрій їдкий (гідроокис натрію, NaOH) тех. 98%, Польща 99,41 г
13.70 грн.
2 Молоко 154 г 22 %
0.00 грн.
3 Вода деіонізована 77 г 11 % 500 г
43.80 грн.
4 Молочна кислота 80% 10,5 г 1,5 % 50 г
36.80 грн.
5 Цитрат натрію 10,5 г 1,5 % 50 г
22.90 грн.
ПРИГОТУВАННЯ:

Якщо ви раніше не варили мило, ознайомтеся з цими статтями:

Школа миловара. Поради миловарам-початківцям: перед тим, як варити мило з нуля.  

Школа миловара: техніка безпеки.

Школа миловара: інвентар. 

Розрахунок рецепту на 700 г олій, пережир 5%, вода 33%.

  1. Попередньо треба заморозити молоко, посуд для лугу і наморозити багато льоду. 
  2. Водна фаза: ⅔ молоко, ⅓ вода і лід.
  3. Відміряйте воду і розчиніть у ній цитрат натрію і  молочну кислоту. 
  4. Додайте луг (див.статтю про техніку безпеки). ЛУГ беремо з розрахунку основний + додатковий для молочної кислоти: 99,41 + 3,78 = 103,19 г.
  5. Розмішайте луг до повного розчинення у воді. Поставте луговий розчин холонути до температури 25-30ºС.
  6. Коли луг охолоне, маленькими порціями додавайте молоко у формі льоду. Молоко повинно розчинитися у луговому розчині, але не забувайте слідкувати за температурою водної фази. 
  7. Олійна фаза. Відміряйте олії, підігрійте їх до повного розчинення і дайте охолонути до температури 40ºС.
  8. Перед змішуванням температура водної фази повинна бути близько 20ºС, температура олій — 40ºС.
  9. Змішайте фази, повільно працюючи блендером, перевіряючи температуру, вона не повинна бути вище, ніж 40ºС, краще менше.
  10. Мильна маса повинна дійти до хорошого сліду. Лише після цього додавайте віддушку. 
  11. Тепер викладаємо у форму. Вибираємо порційні або пласкі форми для нарізки. Мило покладіть у холодильник на декілька годин (на ніч).
  12. Дістаньте мило з форм, підсушіть, затонуйте перламутром ))) 

Термін дозрівання молочного мила екстра холодним способом — 6-8 тижнів.

Всі нюанси приготування дивіться у нашому відео:


Додати відгук