Мило, свічки, домашня косметика - з нами це легко!

Мило, свічки, домашня косметика - з нами це легко!
Режим роботи магазину:
ПН-ПТН:09:00 до 17:00
СУБ:09:00 до 16:00
НД:вихідний
+38 (066) 740 51 81
Товар(ів): 00.00 грн.

Алюмокалієві галуни ЧДА

В наявності
Модель: ES-2919
58.10 грн.
- +

Алюмокалієві галуни ЧДА

Алюмокалієві галуни або сульфат алюмінію-калію – це природний мінерал, відомий в хімії під назвою неорганічної подвійної солі алюмінію, калію і сірчаної кислоти. Діє на поверхні шкіри, в роговому шарі, створюючи з його клітин альбумінатну плівку, яка покриває крім епідермісу і виходи потових і сальних протоків.

Цей кристалогідрат відомий з часів середньовіччя і широко застосовується в косметології та медицині для вирішення різних проблем як здорової, так і чутливої, пошкодженої шкіри і волосся. Його також застосовують як затверджувач, регулятор кислотності і стабілізатор в харчовій промисловості (Е522).

Виготовляють галун шляхом випалу, вилуговування і перекристалізації вулканічного мінералу алуніта. Їх отримують, випалюючи сірчаною кислотою алюмомісткий глинозем з подальшим додаванням до нього сульфату калію. Під впливом катіонів алюмінію і калію протеїни живих клітин епідермісу згортаються, потові і сальні протоки і дрібні кровоносні судини стискаються.

Алунітові алюмокалієві галуни є базою для виготовлення недорогих натуральних кристалічних антиперспірантів. Вони діють в роговому шарі і не потрапляють в кров, отже безпечні. Не містять гідроксид алюмінію, хлоргідрат алюмінію, не потребують консервації парабенами. У складі не виявляють липкості і не залишають плям на одязі.

INCI: Potassium Alum.

Хімічний склад:

Масова частка основної речовини, в %   99,10

Залізо, в %        
0,002
Al2O3      10,09
SO333,70
Кристали води, в%   45,22
Оксид калію, в % 10,13

Фізико-хімічні властивості:

  • Зовнішній вигляд: гігроскопічний кристалічний порошок.
  • Колір: білий.
  • Запах: немає.
  • Оптимальний діапазон рН (водний розчин 10% -ний): від 3,0 до 3,5. У нейтральних (pH 5) або ж лужних розчинах (pH понад 7) входить в реакцію з водою і утворює гелевий осад – гідроксид алюмінію.
  • Токсичність: оскільки має в хімічній формулі алюміній, який взаємодіє зі шкірою на клітинному рівні, інформації про абсолютну безпечність в спеціальній літературі немає. Хоча дані про конкретні випадки негативного впливу на шкіру ми також не знайшли. 
  • Термостійкість: t плавлення в воді власних кристалів 92ºС. При t вище 100-120ºС вода з кристалів випаровується, галуни стають «паленим», змінюють зовнішній вигляд (білий порошок) і властивості, наприклад, перестають розчинятися у воді.
  • Розчинність: в гарячій воді (вище 25 °С) – добре, в холодній – погано. У розчині гліцерину і гуарової камеді розчинність сповільнюється.
  • Взаємодія з іншими компонентами: під час дотику з вологою шкірою кристали алюмокалієвих галунів розпадаються на складові елементи: калій, алюміній, кисень і сірку. Як база для створення дезодорантів і антиперспірантів добре поєднується з гідролатами та ефірними оліями.

Косметичні властивості:
Для шкіри:

  • в’яжуча: з клітин рогового шару створюють плівку, що знерухомлює мікрофлору на поверхні шкіри;
  • ущільнюючи капілярні стінки і дрібні судини, усувають набряки, гіперемії в т.ч. і потових залоз, кровотечі (при голінні);
  • нормалізують виділення шкірного сала – догляд за пористою жирною шкірою;
  • захищають від шкідливого, сухого впливу – догляд за сухою, в’януючою шкірою;
  • не дають липкості і не залишають плям на одязі в складі дезодоранту чи антиперспіранту.

Для волосся (шкіра голови): терапія жирної себореї.

Спосіб і відсоток введення: 1 - 95%.

Розчинити у ВФ:

  • для засобів по догляду за волоссям - 1-2%;
  • для тоніків - 1-3%;
  • для рідких дезодорантів - 1-6%;
  • для засобів проти акне і кремів після гоління -2-10%.

Розчинити на водяній бані (до 120 º С) і вилити в силіконову форму:

  •  для кристалічних антиперспірантів - 95%.  

Заходи безпеки

Перед використанням засобів, що мають в складі алюмокалієві галуни, людям з алергією на метали пропонуємо зробити алергопробу. Не допускайте попадання всередину! Потрапляючи в кров, осідають в печінці, нирках тощо. Небезпечні, дуже погано виводяться сечостатевою системою організму.

Зберігати при кімнатній температурі в щільно закритому контейнері (щоб уникнути вбирання вологи з повітря).

Виробник: Україна.

Додати відгук
Схожі товари
Кокони тутового шовкопряда (неочищені)
Кокони тутового шовкопряда (неочищені)

Натуральний шовк! Ідеальний інгредієнт для нульового мила, що забезпечує гладкість, зволоження, ніжність шкіри.

- +
6.50 грн.
Купити
Лактат натрію (натрієва сіль молочної кислоти), 60%
Лактат натрію (натрієва сіль молочної кислоти), 60%

Зручна форма для введення в нулівку, не потрібно перераховувати луг! Лактат натрію - зволожувач, бустер консервантів, коректор рН

- +
24.00 грн.
Купити
Оксид цинку
Оксид цинку

Потужний фізичний фільтр, який поглинає УФ випромінювання. Антисептик. Усуває запалення. Для дезодорантів.

- +
26.30 грн.
Купити
Сода харчова (гідрокарбонат натрию, натрій двовуглекислий, бікарбонат натрію)
Сода харчова (гідрокарбонат натрию, натрій двовуглекислий, бікарбонат натрію)

Звичайна харчова сода. Для виготовлення бомб, сухих пін для ванни та багатьох інших засобів у косметології.

- +
55.30 грн.
Купити
Цитрат натрію
Цитрат натрію

Для тих, кому ліньки кожного разу вираховувати додатковий луг))) Сприяє піноутворенню. Кондиціонує.

- +
22.90 грн.
Купити
Рідина для видалення бульбашок у милі
Рідина для видалення бульбашок у милі

Для видалення бульбашок з поверхні мильної маси в процесі виготовлення мила. Для кращого скріплення поверхонь.

- +
35.00 грн.
Купити