Мило, свічки, домашня косметика - з нами це легко!

Мило, свічки, домашня косметика - з нами це легко!
Режим роботи магазину:
ПН-ПТН:09:00 до 17:00
СУБ:09:00 до 16:00
НД:вихідний
Товар(ів): 00.00 грн.

Мило ручної роботи "Морське" (холодний спосіб, марсельське)

Легендарне марсельське мило в сучасному виконанні... 72% оливкової олії, решта - кокосова і краплинка касторової. Прекрасний, безліч разів випробуваний, рецепт. Завдяки великому відсотку оливкової олії мило виходить ніжне, доглядове, але більш практичне у використанні. Кокосова олія додає твердості, а в парі з касторовою - ще й піни. Вода - традиційно - солена. Декор - звичайно ж, у морському стилі.

Всі використані перламутрові пігменти НЕ мігрують і не "з'їдаються" лугом.

Підібрати аромат для морського мила буває не просто, Ви можете скористатися нашими рекомендаціями, а можете експериментували самостійно.

ІНГРЕДІЄНТИ І ФАЗИ
ІНГРЕДІЄНТ В РЕЦЕПТ ВІДСОТОК ФАСУВАННЯ ЦІНА
Фаза А
1 Олія рицинова рафінована 22 г 3 % 1 000 мл
364.00 грн.
2 Олія кокосова рафінована 180 г 25 % 450 г
106.00 грн.
3 Олія оливкова рафінована 518 г 72% 1 000 г
571.20 грн.
Фаза В
1 Вода деіонізована 216 г 30 % 500 г
43.80 грн.
2 Сіль Мертвого моря дрібна 7,2 г 2% 50 г
20.30 грн.
3 Натрій їдкий (гідроокис натрію, NaOH) ХЧ 99,9%, Франція 98,57 г 31% 100 г
27.50 грн.
Фаза С
1 Пігмент перламутровий світло-зелений 3 г % 10 г
27.20 грн.
2 Пігмент перламутровий золотий 3 г %
27.20 грн.
3 Пігмент перламутровий срібло 3 г % 10 г
27.20 грн.
4 Пігмент перламутровий синій 3 г % 10 г
27.20 грн.
5 Віддушка "Свіжий цитрус i базилік" NG 14 г 2 % 25 г
120.20 грн.
ПРИГОТУВАННЯ:

Якщо Ви раніше не варили мило, ознайомтеся з цими статтями:

Школа миловара. Поради миловарам-початківцям: перед тим, як варити мило з нуля

Школа миловара: техніка безпеки

Школа миловара: інвентар

Рецепт мила розрахований на 720 г олій, вода 30%, відсоток лугу 31%, пережир 7%

Приготування:

  1. Відміряйте воду. У воді розчиніть морську сіль. Потім відміряйте луг, він повинен повністю розчинитися.
  2. Відміряйте олії, підігрійте їх до стану однорідності.
  3. Температура обох фаз повинна бути близько 40-45 ºС.
  4. Підготуйте пігменти, розмішавши їх з олією. Простежте, щоб не було грудочок. У цьому милі масло для введення пігментів ми беремо з олійної фази !!!
  5. Змішайте фази А і В. Лужний розчин акуратно виливаємо в олії. За допомогою блендера доводимо мильну масу до легкого сліду.
  6. Додайте віддушку і ретельно перемішайте. N.B. Пам'ятайте, що для холодного способу ми використовуємо тільки ефірні олії або спеціальні віддушки.
  7. Розділіть мильну масу 3 або 4 частини.
  8. Розлийте мило по ємностях з пігментами.
  9. Виливайте забарвлену мильну масу шарами, кожен наступний у попередній. За допомогою "вішалки" зробіть свірли.

Детальніше техніку свірлів можна подивитися в нашому ВІДЕО!


Прикрашаємо верх батчу. Готово!

Чекаємо застигання не менш як добу, потім можна діставати з форми та нарізати.

N.B. Якщо хочете зберегти однорідність кольору, не проводьте мило через гель, поставте його в холодне місце.

Термін визрівання мила з нуля холодним способом з великим вмістом оливкової олії - мінімум 8 тижнів. Чим більше, тим краще стає марсельське мило.

Додати відгук