Мило ручної роботи "Гіпоалергенне" (холодний спосіб, кастильське)
Автор: Наталья Ковтун
Проста, століттями перевірена, рецептура кастильского мила. Нічого зайвого, тільки найкраща оливкова олія першого віджиму - тягуча, ароматна, жовто-зелена. Кастильське мило — це чистота і лаконічність. Це 6 місяців очікування, поки мило повністю дозріє.
Натуральне кастильське мило ручної роботи — це найдбайливіший догляд, який тільки можна уявити. Жодних домішок, барвників і ароматизаторів, тільки легкий аромат оливок і мила. Підійде навіть для надчутливої шкіри...
Такий дорогоцінний продукт вимагає особливих умов користування — не забувайте просушувати кастильське мило після кожного використання.
ІНГРЕДІЄНТ | В РЕЦЕПТ | ВІДСОТОК | ФАСУВАННЯ | ЦІНА | |
Фаза А | |||||
1 Олія оливкова рафінована | 720 г | 100% | 1 000 г |
571.20
|
Фаза В | |||||
1 Вода деіонізована | 201,6 г | 28 % | 500 г |
43.80
|
|
2 Натрій їдкий (гідроокис натрію, NaOH) ХЧ 99,9%, Франція | 92,66 г | 31% | 100 г |
27.50
|
Якщо ви раніше не варили мило, прочитайте ці статті:
Школа миловара. Поради миловарам-початківцям: перед тим, як варити мило з нуля
Школа миловара: техніка безпеки
Рецепт мила розрахований на 720 г олій, вода 28%, процент лугу 31%, пережир 5%.
Приготування:
Відміряйте воду. Потім відміряйте луг. Всипте луг у воду, в жодному випадку не навпаки! Розмішайте луг у воді, він повинен повністю розчинитися.
Відміряйте оливкову олію. Використовуйте лише якісну оливкову олію, інакше мило не вилежить потрбіний термін дозрівання.
Температура обох фаз повинна були близько 40-45 ºС.
Змішайте фази А і В. Луговий розчин обережно виливаємо в олії. За допомогою блендера доводимо мильну масу до "сліду".
N.B. Мило на основі оливкової олії, особливо, якщо її 100%, входить у "слід" повільніше, аніж за стандарними рецептами. Просто продовжуйте помішувати )))
Виллийте мильну масу у форму. Застигання чекаємо не менше доби, потім можна діставати з форми і нарізати.
Термін дозрівання мила з нуля холодним способом з великою кількістю оливкової олії — мінімум 8 тижнів. Чим більше — тим краще. Вважається, що кастильське мило набуває своїх властивостей після 6 місяців дозрівання.
Детальніше про кастильське мило з нуля можна довідатися з нашого ВІДЕО!