Мило, свічки, домашня косметика - з нами це легко!

Мило, свічки, домашня косметика - з нами це легко!
Режим роботи магазину:
ПН-ПТН:09:00 до 17:00
СУБ:09:00 до 16:00
НД:вихідний
Товар(ів): 00.00 грн.

Мило плаче? Що робити, щоб уникнути "запітніння"

Чи траплялося у Вас таке, що мило “плаче”? Це завжди неприємний момент і  хотілося б його уникнути. Що відбувається насправді? Інколи, під час переміщення мила з холоду у тепло, на ньому осідає конденсат, як і на будь-якому холодному предметі у теплому приміщенні. У цьому випадку вода висохне і мило поверне свій попередній вигляд. Але буває, що на милі з'являються краплини гліцерину...

Зазвичай “винні” 3 фактори:

  1. високий вміст гліцерину і сорбітолу у самій основі;
  2. висока вологість повітря;
  3. ще одна причина - багаторазове нагрівання (перетоплювання більше ніж 3 рази) або перегрівання  (висока температура аж до закипання), у цьому випадку достатньо й одного разу. 

Що робити? Усунути один або усі фактори!

Перше - герметично упакувати готове мило за допомогою термоплівки.

Наша порада. Не залишайте готове мило без пакування, на сонці, у вологому приміщенні. Витягнули з форми - трохи просушили і відразу упакували.

Друге - не використовувати пігменти, розведені у гліцерині. Краще обрати на водно-спиртовій чи олійній основі. 

Третє - вибрати спеціальну основу. Досвідчені миловари знають, що найменше схильна до  “запітніння” англійська основа.  Можете обрати її. Інші основи  Zeni и Dolphin (Ізраїль)  - неідеальні, в умовах високої вологості і спеки здаються навіть вони!

Але виробники, знаючи цю проблему, пішли далі і створили спеціальний сорт мильної основи без сорбітолу. Основа-антиконденсат з'явилася на ринку відносно нещодавно, але її вже встигли полюбити ті, для кого "запітніння" основи стало проблемою.

Теперь кожен поважний виробник мильної основи має у своєму асортименті сорти No Sweet або Low Sweet.

Zeni: LowSweet-C прозора и LowSweet-W біла 

Stephenson: Crystal ClearNoSweet  прозора и Crystal WhiteNoSweet біла