Мило, свічки, домашня косметика - з нами це легко!

Мило, свічки, домашня косметика - з нами це легко!
Режим роботи магазину:
ПН-ПТН:09:00 до 17:00
СУБ:09:00 до 16:00
НД:вихідний
+38 (066) 740 51 81
Товар(ів): 00.00 грн.

Школа миловара: інвентар

Перш ніж приступити до миловаріння, перевіримо, чи є все необхідне!

  1. Церата (клейонка) або поліетиленова скатертина — в процесі роботи лужний розчин або омилена маса нерідко можуть потрапляти на стіл, роз'їдаючи поверхню. Захистіть поверхню стола!
  2. Засоби індивідуального захисту (окуляри, фартух, гумові рукавички, респіратор) — луг або їдкий натрій (калій) під час дотику до незахищеної шкіри можуть залишати хімічні опіки, викликати подразнення та опіки слизових. Працюйте в добре провітреному приміщенні. Респіратор можна зняти тільки після того, як лужний розчин охолоне. Не нехтуйте власною безпекою!
  3. Термостійкий посуд — для приготування мила використовуйте скляний (лабораторний), керамічний або емальований посуд. Не кожен пластик витримує лужне середовище і високі температури, металевий посуд може вступати в реакцію з лугом. Для початку у Вас повинен бути окремий посуд для олій і окремий для лужного розчину. Багато рецептів вимагає фарбування мильної маси в кілька кольорів, тому з часом Вам знадобиться більше посуду. Бажано його використовувати тільки для мила, і не використовувати для приготування їжі.
  4. Ваги — для цілей миловаріння цілком підійдуть звичайні кухонні ваги з ціною поділки в 1 грам. Приготування мила - дуже точна наука, нічого не робиться «на око»!
  5. Термометр — водний термометр до 100 ºС. В процесі миловаріння Вам необхідно буде стежити за температурою олій, лугу, а потім омиленої маси. Також багато інгредієнтів не переносять високих температур.
  6. Блендер — ручний занурювальний блендер скоротить процес змішування мильної маси до 3-х хвилин. Вручну доведеться замішувати кілька годин.
  7. Одноразовий посуд (пластикові стакани, тарілки, ложки, піпетки) необхідні практично в кожному рецепті. Використовуйте харчовий термостійкий пластик.

© Наталя Ковтун, 2013