Мило, свічки, домашня косметика - з нами це легко!

Мило, свічки, домашня косметика - з нами це легко!
Режим роботи магазину:
ПН-ПТН:09:00 до 17:00
СУБ:09:00 до 16:00
НД:вихідний
Товар(ів): 00.00 грн.

Мило ручної роботи "Алепське" (холодний спосіб)

Ліки від 100 хвороб — алепське мило. Найдавніший з сортів твердого мила, рецепт якого залишився незмінним. Оливкова і лаврова олія, луг і вода. І час... З кожним днем ​​дозрівання алепське мило стає кращим, змінюється колір із зеленого на коричневий. Але почекати доведеться мінімум 9 місяців. Тому використовуйте тільки якісну олію з хорошим терміном придатності.

Алепське мило не тільки дуже делікатне до шкіри, але ще і бактерицидне. Промити ранки, порізи, використовувати для гоління, підсушити підліткові прищі... Але! Для обличчя використовувати не частіше 2-х разів на тиждень.

Наше класичне алепське мило нічим не ароматизоване, має приємний аромат оливок і лавра.

ІНГРЕДІЄНТИ І ФАЗИ
ІНГРЕДІЄНТ В РЕЦЕПТ ВІДСОТОК ФАСУВАННЯ ЦІНА
Фаза А
1 Олія оливкова рафінована 720 г 90% 1 000 г
571.20 грн.
2 Олія лавра нерафінована 80 г 10 % 10 мл
60.60 грн.
Фаза В
1 Натрій їдкий (гідроокис натрію, NaOH) тех. 98%, Польща 101,33 г
13.70 грн.
2 Вода деіонізована 160 г 20 % 500 г
43.80 грн.
ПРИГОТУВАННЯ:

Якщо ви раніше не варили мило, прочитайте ці статті:

Школа миловара. Поради миловарам-початківцям: пред тим, як варити мило з нуля. 

Школа миловара: техніка безпеки 

Школа миловара: інвентар 

Рецепт мила розрахований на 800 г олій, вода 20%, пережир 7%.

Приготування:

Відміряйте воду. Потім відміряйте луг. Всипте луг у воду, в жодному разі не навпаки! Розмішайте луг у воді, він повинен розчинитися повністю. 

Відміряйте оливкову олію. Використовуйте лише якісну оливкову олію, інакше мило не вилежить потрібний термін дозрівання. Відміряйте лаврову базову олію (не плутати з ефірною!!!). Підігрійте олійну фазу до повного розчинення лаврової олії, якщо потрібно - охолодіть. 

Температура обох фаз повинна бути біля 40-45 ºС.

Змішайте фази А і В. луговий розчин обережно виливаємо в олії. За допомогою блендера доводимо мильну масу до “сліду”.

N.B. Мило на основі оливкової олії, особливо якщо її понад 50%, входить у “слід” повільніше, аніж за стандартними рецептами. Просто продовжуйте помішувати )))

Вилийте мильну масу у форму. Застигання чекаємо не менш як добу, потім можна діставати з форми та нарізати. 

Термін дозрівання мила з нуля холодним способом з великим вмістом оливкової олії — мінімум 8 тижнів. Чим більше — тим краще. Вважається, що алепське мило набуває своїх властивостей після 9 місяців дозрівання. 

Детальніше про алепське мило з нуля можна дізнатися з нашого ВІДЕО:


Додати відгук