Мило, свічки, домашня косметика - з нами це легко!
Режим роботи магазину:
ПН-ПТН:09:00 до 17:00
СУБ:09:00 до 16:00
НД:вихідний
Молочний шоколад своїми руками
Автор: Наталья Ковтун
Справжній молочний шоколад, зроблений власноруч, — це не тільки смачно і корисно, а ще дуже просто! Чорний шоколад люблять не всі, тому ми взяли базовий рецепт шоколаду і додали в нього молоко!
Супер-чорний шоколад — какао у вигляді перетертих какао-бобів, ароматна нерафінованна олія какао, хороші вершки - ці високоякісні продукти зроблять Ваш домашній шоколад насиченим і дуже смачним без жодних смакових добавок і ароматизаторів. Вам знадобиться всього 4 інгредієнти.
Хочете додати горіхи, родзинки, курагу, кунжут, карамель, червоний перець? Будь ласка, так ще смачніше.
ІНГРЕДІЄНТИ І ФАЗИ
ІНГРЕДІЄНТ | В РЕЦЕПТ | ВІДСОТОК | ФАСУВАННЯ | ЦІНА | |
Фаза А | |||||
1 Цукорна пудра | 50 г | 20 % |
0.00
|
||
2 Згущене молоко (вершки) | 50 г | 20 % |
0.00
|
||
3 | 50 г | 20 % |
0.00
|
||
4 | 100 г | 40 % |
0.00
|
ПРИГОТУВАННЯ:
Для цього рецепта обов'язково знадобиться термометр!
- Відміряйте какао-терте і какао-масло згідно з рецептом. Розтопіть на водяній бані до однорідності. Температура не повинна бути вище 40-45ºС.
- Додайте цукрову пудру і добре перемішайте.
- Додайте вершки або згущене молоко.
- Темперування - необов'язковий етап. Але! Темперований шоколад, завдяки зміні кристалічної решітки жирних кислот, не тане в руках і при кімнатній температурі, стає глянцевим, легко виходить з форми. Суть темперування у тому, щоб спочатку охолодити шоколадну масу до 27°С (постійно помішуючи на холодній бані), а потім знову нагріти до 32 °С. І працювати з шоколадом далі при цій температурі.
- Останній етап — це виливання шоколадної маси у форми. Зручніше використовувати спеціальні силіконові форми для цукерок або льоду, невеликі за обсягом або пластикові форми для шоколаду у формі плиток.
- Розлитий у формах шоколад поставте в морозилку.
Як тільки застигне - можна їсти!