Майстер-клас: мило з основи "Валентинки"
Перед Вами два варіанти подарункового мила на день св. Валентина. Що найпрекрасніше, в одній і тій формі можна закласти будь-який зміст! Текст Вашого послання може бути будь-яким – це універсальне рішення для кожного, кого Ви хочете привітати!
Отже, нам знадобиться:
- водорозчинний папір з текстом;
- спирт медичний і розпилювач;
- бамбукові палички;
1. Підготуйте форми, наповніть розпилювач спиртом.
2. Нагрійте невелику кількість мильної прозорої основи, стільки, щоб покрити тонким шаром дно форм. Достатньо просто розтопити, не перегрівайте - бульбашки повітря можуть зіпсувати прозорість. Після заливання щедро побризкайте основу спиртом, щоб усунути бульбашки повітря з поверхні. Цей шар не ароматизуємо.
4. Поки застигає перший шар і топиться біла основа для другого – виріжте текст із водорозчинного паперу.
5. Як тільки перший шар застигне, кладіть папір текстом вниз. Знову щедро збризкайте спиртом, нехай папір повністю намокне. Тепер потрібно усунути бульбашки повітря, що утворилися між милом і папером. Спробуйте отримати повне прилягання.
6. Як тільки впоралися з водорозчинним папером, можна заливати другий шар. Він у нас білий. Не забудьте додати віддушку. Після заливання у форму знову збризкайте спиртом.
7. А ось із третім шаром можливі варіанти. Для сердечок і прямокутних форм пропонується непрозорий шар (додамо перламутровий пігмент), для квадратних — мильне конфетті.
Для сердечок — розтопіть прозору мильну основу, додайте вино-червоний перламутровий пігмент і віддушку.
Для прямокутних форм розтопіть прозору мильну основу, додайте чорний перламутровий пігмент і віддушку.
Для квадратних — викладіть шматочки мильного конфетті у форму, розтопіть прозору мильну основу, додайте глітер і віддушку. Останній шар також збризкайте спиртом, щоб усунути бульбашки повітря з поверхні. Готово!
8. Етап останній – оформлення. Після того, як мило затвердіє, вийміть його з форм. Серця стануть льодяниками! Для цього проткніть останній шар (не дарма він у нас непрозорий!) бамбуковою паличкою та оберніть прозорою плівкою. Решту мила оберніть харчовою плівкою, так воно довше збереже аромат і перев'яжіть стрічками. Маленька підвісочка додасть родзинку Вашому подарунку!
© Наталія Ковтун, 2013