Домашній догляд із вау-ефектом: все про мацерат
Автор: Наталія Ковтун
Слово мацерат може звучати трохи загадково. Але насправді — це дуже проста й доступна річ, яка має величезний потенціал у домашньому догляді. Це не просто олія, і не класичний екстракт — це ніжна витяжка з рослин у базовій олії, що зберігає максимум корисних речовин.
Мацерати використовують у косметиці не перше століття. І хороша новина: зробити мацерат можна вдома. Просто, натурально, без зайвих добавок.
ІНГРЕДІЄНТ | В РЕЦЕПТ | ВІДСОТОК | ФАСУВАННЯ | ЦІНА | |
Інгредієнти | |||||
1 Олія оливкова рафінована | 120 г | 100 г |
86.40
|
||
2 Сухоцвіт пелюстків троянди | 50 г | 10 г |
37.50
|
Сьогодні готуємо мацерат троянди. Покроково:
1. Наповнюємо банку з бугельним замком сушеними пелюстками троянди — аж до верху.
2. Підігріваємо оливкову олію до 42–45 °C.
3. Заливаємо пелюстки повністю.
4. Обгортаємо банку рушником, щоб зберегти тепло.
5. Даємо настоятися близько 2 тижнів (можна скоротити час, якщо поставити на батарею).
6. Проціджуємо — і мацерат готовий!
Цей мацерат можна додавати в креми, бальзами, сироватки — або використовувати самостійно для догляду за сухою, чутливою, втомленою шкірою.