Базовий курс "Миловаріння з нуля" (Школа миловара, запис усіх лекцій)
Базовий курс "Миловаріння з нуля" (Школа миловара, записи всіх лекцій)
Всі матеріали Базового курсу "Миловаріння з нуля" — одним пакетом дешевше!
Базовий курс — це записи 4 лекцій + додаткове відео для роботи з мильним калькулятором.
В описі всіх відео йдуть додаткові матеріали: статті, посилання на відео, а також тести для самоперевірки.
Доступ до відео надається строком на один рік через обліковий запис в Ютубі.
У коментарі до замовлення, будь ласка, вкажіть електронну пошту, до якої прив'язаний ваш ютуб-акаунт.
Програма курсу:
Модуль 1. Реакція омилення.
- Що таке олія з точки зору хімії?
- Число омилення.
- Види лугів та як вибрати луг для мила.
- Що таке пережир? Який, куди, скільки?
- Вимоги до води: вибираємо відсоток.
- Реакція омилення: що відбувається?
- Температура мильної маси – нюанси.
- Стадія сліду та гелю: ще більше нюансів.
Модуль 2. Як підбирати олії?
- Склад олій з погляду хімії.
- ПАР чи чому мило миє?
- Як жирні кислоти впливають на властивості мила?
- Основні показники: жорсткість, очищення, кондиціювання, піна, йодне число.
- Що таке збалансованість рецепту?
- Базові олії: рідкі та тверді.
- Що таке фракції олії?
- Олії-бази та олії-добавки: співвідношення, відсотки, формування рецепту.
- Прогоркання мила і як з ним боротися?
Модуль 3. Добавки у милі з нуля.
- Додаткові кислоти у милі з нуля.
- Така різна водна фаза (відвари, молоко, алкоголь).
- Соки та пюре: у мило?
- Натуральні рослинні барвники.
- Пігменти: чим розводити, особливості введення, термостійкість, лугостійкість.
- Як підібрати гармонійні кольори?
- Добавки: віск, дьоготь, ланолін, мед, шовк, ментол... та багато іншого.
Модуль 4. Аромати у милі з нуля.
- Харчові ароматизатори та віддушки – в чому різниця?
- Ванільний компонент у віддушках.
- Натуральні аромати — ефірні олії.
- Як відрізнити фальсифікат?
- Поєднання ефірних олій: компліментарність, інгібіція.
- Летючість запашних речовин: правила створення блендів.
- Лайфхаки: як зберегти аромат у милі?
Також у програмі курсу:
- гліцеринові річки;
- содовий попіл;
- чому мило тріскається?
- як і де зберігати мило?
- правильне пакування для мила з нуля;
- як вирахувати термін придатності готового мила?
Та інші актуальні питання!
Розглянемо реакцію омилення. Дізнаємося, як вибрати воду та луг. Що таке пережир, скільки класти і куди? Підготовка фаз. Проходження стадії сліду та стадії гелю — нюанси та обов'язкові умови.
Вебінар №2: визначаємо потреби покупців, пророблюємо дизайн та пакування продукції. Робота з негативними відгуками.
Підбір олій – ключ до властивостей вашого мила! Розглянемо жирні кислоти, ПАР, йодне число, згіркання і способи уникнення псування мила. Все-все-все про олії!
Ароматизатори чи віддушки? Ефірні олії — натуральні чи підробка? Ванільні віддушки і як уникнути потемніння ... Віддушки для ХС. Коли як і скільки додавати запашних речовин?
Група підтримки (курс Творчість як бізнес")
Майстер-клас присвячений створенню унікального мила з нуля за авторською технікою дизайну "Дівчина" + бонус