Емульфарма 90 new
Емульфарма 90 new
Неіонний емульгатор для систем типу «Вода в олії», тобто для зворотних емульсій.
INCI: Sorbitan Olivate.
ГЛБ – 4,7 (для зворотних емульсій).
Цей емульгатор виготовлється з оливкової олії і дозволяє отримувати емульсії «вода-в-олії», в ідеалі як колдкреми, захисні креми для новонароджених, засоби догляду за реактивною шкірою, крихкими і сухими областями. Утворює щільні, дуже поживні креми, з шовковистим відчуттям і дуже хорошою спорідненістю зі шкірою. Багаті і гладкі текстури, підходять для масажу, і залишають захисну плівку на шкірі.
Функція: емульгатор, що дозволяє формування та підтримання стабільної емульсії) з плином часу. Утворює рідкокристалічні ламелярні емульсії з дуже приємною «гламурною» текстурою.
Тип: емульгатор "вода в олії", неіоногенний, неетоксильований.
Характеристики
- Зовнішній вигляд: воскоподібні тверді пластивці.
- Колір: від білого до кольору слонової кістки.
- Запах: характерний, злегка кислуватий.
- Розчинність: розчиняють у гарячій олійній фазі.
- Температура плавлення: 65-75 °C.
- Типи шкіри: суха і дуже суха шкіра або та, яка потребує захисту (холод, вітер).
- формує емульсії, багаті олією (50-70% олійної фази);
- щільний тип текстури «колдкрема» або церату;
- утворює захисну плівку на шкірі;
- створює дуже поживні креми.
- живильні креми для тіла;
- догляд за пересушеними областями;
- масажні креми;
- креми для профілактики і усунення розтяжок;
- захисні креми для обличчя від холоду і туману;
- захисні креми для щік і сідниць немовлят.
Дозування: від 5 до 10% (від загальної ваги вашого рецепта) ввести в олійну фазу.
Метод використання: емульгування при нагріванні близько 70 °C.
- Розчинити в олійній фазі, довівши температуру приблизно до 70 ° C.
- Нагріти водну фазу в іншій ємності до 70 °C.
- Вливати водну фазу в олійну фазу дуже поступово, змішуючи електричним міксером з високими оборотами для успішної інтеграції води після кожного додавання.
- Коли вся вода додана, продовжити збивання (не менше 3 хв за кімнатної температури, а потім 3 хв з охолодженням у холодній водяній бані).
На практиці для отримання пишної і гладкої текстури необхідно від 50 до 60% олійної фази і від 5 до 10% сорбітан олівату (звичайне дозування: 7,5%) розчинити в олійній фазі.
Примітки:
- Невеликий випуск олії або води можна спостерігати без розшарування емульсії.
- Оптимальний відсоток жирової фази у формулі становить 60% (випробування проводилися з рослинною олією лісового горіха), але може бути використано від 50 до 70% олії.
- Можна для стабілізації емульсії додати віск (2-5%, наприклад, віск рису) або цетиловий спирт в олійну фазу.
- Отримані текстура і в’язкість залежать від рослинної олії, яка використовується.
- Текстура злегка загущується протягом 24 годин після приготування.
- Можна використовувати в моноваріанті.
- У поєднанні з воском для стабілізації емульсії, згущення текстури і збільшення плівкоутворювального ефекту.
Виробник: Італія.